6 këshilla për të përmirësuar intervistat në radio dhe podcast.

  Mësoni si të zgjidhni të ftuarit e duhur dhe të mos e modifikoni më shumë bisedën. Nga Damian Radcliffe...
Read More
6 këshilla për të përmirësuar intervistat në radio dhe podcast.

9 këshilla për gazetarët si të bëjnë intervistimin në distancë.

Në epokën e COVID, shumë prej nesh u është dashur të përshtaten me mënyra të reja për të bërë gjëra....
Read More
9 këshilla për gazetarët si të bëjnë intervistimin në distancë.

AEJ dënon dënimin e korrenspondentit te Die Welt, Denis Yucel

Ish-korrespondenti i Turqisë, Denis Yucel u dënua në mungesë nga një gjykatë në Stamboll me dy vjet, nëntë muaj dhe...
Read More
AEJ dënon dënimin e korrenspondentit te Die Welt, Denis Yucel

AEJ Shqipëri solidarizim me gazetarët e Ora News

Shoqata e Gazetarëve Europiane, dega Shqipëri e ka ndjekur nga afër situatën e krijuar me 2 televizionet, RTV Ora dhe...
Read More
AEJ Shqipëri solidarizim me gazetarët e Ora News

3 mënyra se si kompanitë e mëdha të mediave po ndryshojnë gjatë pandemisë COVID-19

"Pandemia globale COVID-19 po i vë në provë idetë e profesionit të gazetarisë në lidhje me inovacionin e lajmeve digjitale",-tha...
Read More
3 mënyra se si kompanitë e mëdha të mediave po ndryshojnë gjatë pandemisë COVID-19

10 këshilla për studentët, që dëshirojnë të bëhen gazetar në kohën e COVID-19

Është sfiduese të jesh gazetar në situatat që po kalojmë këto kohë. Vetëm në SH.B.A., më shumë se 36,000 vende...
Read More
10 këshilla për studentët, që dëshirojnë të bëhen gazetar në kohën e COVID-19

Shëndeti mendor gjatë Pandemisë, këshilla për gazetarët, si ti raportojnë

Numri fizik I të prekurve të pandemisë COVID-19 është i njohur gjerësisht, por cili është numri I të prekurve sa...
Read More
Shëndeti mendor gjatë Pandemisë, këshilla për gazetarët, si ti raportojnë

Kanali 3 i Radios Publike të Polonisë: një rast provë për mbijetesën e transmetimit të vërtetë të shërbimit publik

Nga Krzysztof Bobinski Një mosmarrëveshje në lidhje me censurën në Kanalin e Tretë të Radios Publike polake (Trojka) ka ndezur...
Read More
Kanali 3 i Radios Publike të Polonisë: një rast provë për mbijetesën e transmetimit të vërtetë të shërbimit publik

Këshilla për gazetarët që raportojnë për protestat. Eksperienca Amerikane

Reporterët mbulojnë protestat në qytetet amerikane që kanë ndjekur vrasjen nga policia të 46-vjeçarit George Floyd, një banor me ngjyrë...
Read More
Këshilla për gazetarët që raportojnë për protestat. Eksperienca Amerikane

Këshilla për gazetarët si të mbrohen nga covid-19 gjatë punës

Nga Courtney C. Radsch Raportimi i COVID-19 Gazetarët janë ndër punëtorët e vijës së parë të cilët janë siguruar që...
Read More
Këshilla për gazetarët si të mbrohen nga covid-19 gjatë punës

Aplikimi për anëtarësim

LAJMET E FUNDIT

 • 6 këshilla për të përmirësuar intervistat në radio dhe podcast.

    Mësoni si të zgjidhni të ftuarit e duhur dhe të mos e modifikoni më shumë bisedën. Nga Damian Radcliffe Audio po shijon një rilindje krijuese dhe kritike tani për tani. Ndërkohë, podcasting – i nxitur nga aftësia për të dëgjuar në telefona dhe altoparlantë , shoqëruar me pengesa të ulëta për hyrjen dhe mundësitë

  12 September, 2020
 • 9 këshilla për gazetarët si të bëjnë intervistimin në distancë.

  Në epokën e COVID, shumë prej nesh u është dashur të përshtaten me mënyra të reja për të bërë gjëra. Puna nga shtëpia dhe dhomat e shpërndarjes së lajmeve janë bërë pjesë e “normales së re” për shumë gazetarë. Kjo shpesh ka nënkuptuar modifikimin jo vetëm të asaj që ne bëjmë, por edhe mënyrën se

  12 September, 2020
 • AEJ dënon dënimin e korrenspondentit te Die Welt, Denis Yucel

  Ish-korrespondenti i Turqisë, Denis Yucel u dënua në mungesë nga një gjykatë në Stamboll me dy vjet, nëntë muaj dhe 22 ditë burg me akuzën e diskutueshme të “propagandës terroriste”. Sidoqoftë, ai u lirua nga akuza e “nxitjes së njerëzve”. Sipas gazetarit, gjyqësori turk dëshiron të hapë procedura të mëtejshme penale kundër tij. Ai akuzohet

  5 September, 2020
 • AEJ Shqipëri solidarizim me gazetarët e Ora News

  Shoqata e Gazetarëve Europiane, dega Shqipëri e ka ndjekur nga afër situatën e krijuar me 2 televizionet, RTV Ora dhe Ora News, pas urdhërit për sekuestrimin e pasurive të pronarit Ylli Ndroqi, me akuzën e mosjustifikimit të pasurisë dhe përfshirje në trafikun ndërkombëtar të drogës. AEJ Shqipëri, ka qenë në kontakt të vazhdueshëm me përfaqësuesit

  8 August, 2020

Anëtarët e AEJ Albania

sqAlbanian
en_USEnglish sqAlbanian