AEJ dënon vendimin e marrë nga Ukraina, për ndalimin e hyrjes së gazetarit austriak  

Radios austriake dhe korrespondentin televiziv Christian Wehrschuetz iu refuzua leja për të hyrë në Ukrainë për qëllime raportimi më 7 mars, për një vit. Shërbimi ukrainas i sigurisë SBU akuzoi Wehrschuetz për hyrje të paligjshme në gadishullin e Krimesë dhe të “propagandës anti-ukrainase”, por Wehrschutz ka kundërshtuar të dy pretendimet. Ai raportoi për hapjen e një urë të re nga Rusia në gadishullin e Krimesë, por thotë se ai qëndroi në territorin rus. Para ndalimit të hyrjes Wehrschuetz ishte mohuar akreditimi për raportim nga zona e luftës në Ukrainën Lindore. Ministri i jashtëm austriak Karin Kneissl e quajti ndalimin e hyrjes “një akt i papranueshëm i censurës”. Wehrschuetz ka raportuar për transmetuesin publik ORF nga Ukraina dhe rajoni i Ballkanit për shumë vite. Bordi ndërkombëtar i AEJ-së u bën thirrje autoriteteve ukrainase që të përmbysin ndalimin e zotit Wehrschuetz dhe thanë në një deklaratë: “Autoritetet ukrainase duhet të përmbahen nga këto metoda për të censuruar dhe bllokuar aktivitetet raportuese të gazetarëve të huaj. AEJ gjithashtu vë në dukje mospërputhjen në pozitën e qeverisë ukrainase, pasi ka protestuar kundër veprimeve të ngjashme të ndërmarra nga autoritetet ruse kundër lirisë së mediave dhe lëvizjes së lirë të gazetarëve përtej kufijve.Lini një Përgjigje

sqAlbanian
en_USEnglish sqAlbanian