9 KËSHILLA PËR GAZETARËT PËR NJË RAPORTIM KORREKT TË COVID 19

Duke qenë se parashikimet janë se pandemia të vijojë, AEJ Albania do të publikojë disa këshilla ndaj gazetarëve që të jenë...
Read More
9 KËSHILLA PËR GAZETARËT PËR NJË RAPORTIM KORREKT TË COVID 19

AEJ Shqipëri, dënon dhunën që policia ka ushtruar ndaj gazetarit Alfred Lela

REAGIM Shoqata e Gazetarëve Europian të Shqipërisë, dënon me ashpërsin më të madhe dhunën e pajustifikuar që policia e shtetit...
Read More
AEJ Shqipëri, dënon dhunën që policia ka ushtruar ndaj gazetarit Alfred Lela

AEJ proteston kundër gjobave ndaj RTV “ORA NEWS”

AEJ ka protestuar kundër gjobave të përmbledhura dhe veprimin e qeverisë për të mbyllur kanalin televiziv RTV Ora me pretendimin...
Read More
AEJ proteston kundër gjobave ndaj RTV “ORA NEWS”

Liria e mediave nuk duhet të bëhet dëm kolateral i Covid 19

Në Ditën e Evropës më 9 Maj, Presidenti i "Shoqatës së Gazetarëve Evropianë" (AEJ), Otmar Lahodynsky, paralajmëron për kufizime të...
Read More
Liria e mediave nuk duhet të bëhet dëm kolateral i Covid 19

Raporti Vjetor I vitit 2020 I Këshillit të Europës, cënime të rënda të lirisë së medias

Nis Raporti Vjetor I vitit 2020 nga organizatat partnere në Platformën e Këshillit të Evropës për të promovuar mbrojtjen e...
Read More
Raporti Vjetor I vitit 2020 I Këshillit të Europës, cënime të rënda të lirisë së medias

Këshillit të Evropës : “Qeveritë nuk duhet të përdorin krizën COVID për të heshtur gazetarët nuk duhet të përdorin krizën COVID për të heshtur gazetarët

Kreu I Këshillit të Evropës Marija Pejčinović Burić : “Shtetet nuk duhet të përdorin krizën COVID për të heshtur gazetarët”....
Read More
Këshillit të Evropës : “Qeveritë nuk duhet të përdorin krizën COVID për të heshtur gazetarët nuk duhet të përdorin krizën COVID për të heshtur gazetarët

AEJ thirrje urgjente ndaj Këshillit të Europës, qeveritë po shkelin të drejtat e medias duke përdorur Covid 19 

Dhjetë organizata evropiane për liri të shtypit dhe të drejtave të njeriut përfshirë AEJ i kanë dërguar më 31 Mars,...
Read More
AEJ thirrje urgjente ndaj Këshillit të Europës, qeveritë po shkelin të drejtat e medias duke përdorur Covid 19 

Ambasada e Suedisë në Shqipëri mbështet nismën e AEJ Albania, për të ndihmuar median

English version Një javë pas letrës së hapur që Shoqata e Gazetarëve Europian të Shqipërisë ju dërgoj Presidentit Ilir Meta,...
Read More

Letër e hapur. Shpëtoni median!

Shoqata e Gazetarëve Europian shqiptar, Letër e hapur drejtuar:   Presidentit të Republikës së Shqipërisë z. Ilir Meta, Kryeministrit të...
Read More
Letër e hapur. Shpëtoni median!

AEJ dhe organizatat e tjera thirrje lidërve të BE, të mbrojnë gazetarët në Greqi

Ditët e fundit, organizatat e lirisë së mediave kanë hedhur dritë mbi kërcënimet ndaj gazetarëve që raportojnë për ardhjen e...
Read More
AEJ dhe organizatat e tjera thirrje lidërve të BE, të mbrojnë gazetarët në Greqi

APPLICATION FOR MEMBERSHIP

Latest News

 • 9 KËSHILLA PËR GAZETARËT PËR NJË RAPORTIM KORREKT TË COVID 19

  Duke qenë se parashikimet janë se pandemia të vijojë, AEJ Albania do të publikojë disa këshilla ndaj gazetarëve që të jenë sa më korrekt. Këto janë disa rregulla që janë aplikuar në disa shtete perëndimore me sukses, që lidhen edhe me termin edukimi mediatik (media literacy).  Jini të saktë me numrat dhe përdorni paralajmërime kur raportoni

  May 28, 2020
 • AEJ Shqipëri, dënon dhunën që policia ka ushtruar ndaj gazetarit Alfred Lela

  REAGIM Shoqata e Gazetarëve Europian të Shqipërisë, dënon me ashpërsin më të madhe dhunën e pajustifikuar që policia e shtetit ka ushtruar ditën e sotme ndaj gazetarit Alfred Lela, para Teatrit Kombëtar, dhe kameramanit të Televizionit të Report TV, edhe pse ky i fundit kishte mjet identifikimi. Dhuna e ushtruar ndaj gazetarit Lela duke e

  May 17, 2020
 • AEJ proteston kundër gjobave ndaj RTV “ORA NEWS”

  AEJ ka protestuar kundër gjobave të përmbledhura dhe veprimin e qeverisë për të mbyllur kanalin televiziv RTV Ora me pretendimin e shkeljes së rregullave të distancës sociale. AEJ i quajti këto lëvizje “presione të pahijshme”, të palidhura me përpjekjet për të përmirësuar situatën e krijuar nga Covid-19 dhe një precedent të keq për mbrojtjen e

  May 14, 2020
 • Liria e mediave nuk duhet të bëhet dëm kolateral i Covid 19

  Në Ditën e Evropës më 9 Maj, Presidenti i “Shoqatës së Gazetarëve Evropianë” (AEJ), Otmar Lahodynsky, paralajmëron për kufizime të mëtejshme të lirisë së mediave si rezultat i pandemisë Covid19. Në disa vende të BE-së, gazetarët janë gjobitur për përhapjen e lajmeve të rreme në lidhje me sëmundjen. Në Hungari, dënimet me burgim prej disa

  May 10, 2020

Member of AEJ Albania

en_USEnglish
sqAlbanian en_USEnglish